Excursie pentru membrii centrelor de tineret ale Episcopiei Caransebeșului

Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului a organizat marți, 25 iunie 2014, o nouă excursie tematică pentru copii, la care au luat parte membrii mai multor centre de tineret din județul Caraș-Severin. Au participat aproximativ 35 de copii, alături de coordonatorii lor, de la Centrele de tineret „Sfântul Ierarh Nicolae” din Reșița, „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Moniom și „Sfânta Muceniță Ecaterina” din Oravița.

În cadrul acestei acțiuni s-a încercat împletirea activităților de relaxare și divertisment în natură, specifice vacanței de vară, cu rugăciunea și preocupările de ordin duhovnicesc. Totodată, a fost un bun prilej de socializare pentru copiii de la cele trei centre de tineret, care și-au putut împărtăși din experiențele proprii, dobândite în urma activităților desfășurate în centrele aparținătoare.

Astfel, la orele dimineții, participanții însoțiți de părintele inspector Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului, au străbătut Cheile Șușarei din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, până la Cascada Șușara. În continuare, copiii au vizitat Mănăstirea Nera, fiind întâmpinați cu multă dragoste de obștea monahală. După ce s-au închinat în bisericuța veche, dar și în noul paraclis al mănăstirii, copiii au vizitat complexul monahal și au servit masa de prânz. Toți cei prezenți s-au despărțit cu greu de acest „colț de rai”, care este Mănăstirea Nera, continuându-și drumul până la ștrandul termal de la Oravița, acolo unde au petrecut momente de joc și relaxare până la orele serii.

„Acțiunea de azi se înscrie în contextul activităților de vacanță pe care departamentul nostru le organizează pentru întărirea și consolidarea centrelor de tineret existente. Copiii au fost excursioniști și pelerini deopotrivă, având șansa de a admira creația lui Dumnezeu pe de o parte, dar și de a se ruga și a-și îmbogăți sufletul pe de altă parte. Nu în ultimul rând excursia a fost și o modalitate de recompensă pentru copii, fondurile necesare fiind obținute prin valorificarea obiectelor realizate chiar de ei în cadrul cercurilor artistice organizate în centrele de tineret”, a subliniat părintele inspector Mihai Ciucur, coordonator al Departamentului de tineret, prezent în mijlocul copiilor.

În perioada următoare acțiuni de acest gen, în care activitățile de ordin catehetic și duhovnicesc se îmbină cu cele specifice vacanței de vară, vor continua. Peste doar câteva zile, în perioada 30 iunie – 6 iulie, Departamentul de tineret va organiza în stațiunea Mărghitaș din Munții Aninei, cea de-a cincea ediție a taberei ortodoxe de creație „Credință și artă pentru toți”, la care vor participa 25 de copii membri ai mai multor centre de tineret de pe cuprinsul Eparhiei Caransebeșului. (Articol semnat de Diac. Pavel Canea, Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente