Excursie pentru elevi bihoreni cu rezultate școlare excepționale

Asociația Părinți pentru Ora de Religie, filiala Bihor, şi Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, au organizat recent, pentru o parte din elevii olimpici din școlile Bihorului, o excursie gratuită. Astfel, 42 de elevi bihoreni, absolvenți ai anului școlar 2014-2015 cu media generală 10, au fost recompensaţi pentru rezultatele deosebite în pregătirea școlară și performanțele obținute la olimpiadele județene și naționale, după cum aflăm de la Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Elevii au fost însoțiți de profesori de religie, coordonați de preotul Călin Ovidiu Popa, reprezentantul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, și de doamna prof. Alina Buzle, secretar al APOR Bihor.

Vizite la numeroase mănăstiri şi muzee

Tinerii au fost prezenţi şi pe Colina Bucuriei undeau vizitat Catedrala Patriarhală din Bucureşti, au adus cinstire sfintelor moaşte aflate în lăcaşul de cult și s-au bucurat de informațiile interesante primite de la ghidul Patriarhiei Române.

De asemenea, tinerii olimpici s-au întâlnit şi cu doamna Liana Stanciu, președintele APOR România și îndrăgitul muzician și actor Horia Brenciu.

Dintre obiectivele vizitate menţionăm şi: Mănăstirea Dumbrava, Cetatea și obiectivele istorice de la Alba Iulia, Mănăstirea Cozia, Complexul istoric de la Mănăstirea Curtea de Argeș, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa și Muzeul Național al Țăranului Român din Bucureşti, precum şi Parlamentul României.

Întrevedere cu preşedintele general APOR

Reprezentanții APOR Bihor au avut o întrevedere cu doamna Liana Stanciu, președintele APOR, unde s-au discutat principalele obiective și proiecte pe care APOR dorește să la implementeze. Cu același prilej, reprezentanții APOR Bihor au prezentat proiectele inițiate în trecut și cele ce sunt în desfășurare în filiala județeană. Astfel prin proiectul Ajută un elev să meargă la școală, fiecare parohie din Eparhia Ortodoxă Română a Oradiei, la începutul anului școlar, va ajuta copii proveniţi din familii cu venituri modeste cu toate cele necesare școlarizării. Un alt proiect se referă la un parteneriat între școală și biserică pentru înființarea de grupuri corale formate din elevi, cu repertoriu religios, care să activeze în biserici cu diferite ocazii și sărbători și să participe la festivaluri și alte manifestări organizate pe plan județean.

De selecția olimpicilor bihoreni care au participat la această excursie s-a ocupat Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

Comentarii Facebook


Știri recente