Excursie pentru copiii merituoși din Parohia Poienița, protoieria Roman

30 de copii din Parohia Poienița, Protopopiatul Roman, au beneficiat marţi, 12 iulie 2016, de o excursie gratuită în oraşul Iaşi, oferită de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului. Excursia a constituit o recompensă pentru rezultatele bune la învățătură în anul școlar încheiat.

Itinerariul a cuprins: Palatul Culturii, închinarea la moaștele Sf. Cuv. Parascheva – ocrotitoarea Moldovei, Biserica „Sf. Trei Ierarhi”, Palas Mall, parcul Copou, Grădina botanică și s-a încheiat cu vizitarea Mănastirii Miclăușeni și a Palatului Sturdza.

Prin această excursie ne-am propus să promovăm bunul gust, cultura, valorile adevărate, să întărim credința și să demonstrăm că niciun efort nu rămâne nerăsplătit. Copiii au fost foarte încântați de ceea ce au vazut și au trait. Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat și suntem încredințați că efortul lor a fost scris în Cartea Vieții. Activitățile pastoral-misionare ale parohiei Poienița vor continua în această vară urmând să organizăm și un pelerinaj credincioșilor în Mănăstirile Neamț, Sihăstria, Secu, Varatic și Agapia. Slava lui Dumnezeu pentru iubirea pe care ne-o arată în fiecare zi! a declarat pr. Gabriel Adrian Andrei de la parohia Poieniţa.

Acţiunea, care a avut binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, se încadrează în contextul Anului omagial al educației religioase şi al tineretului creștin ortodox.

Comentarii Facebook


Știri recente