Excursie organizată de Biserica Olari

Biserica Olari din București va organiza o excursie pentru copiii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 (DGASPC), sâmbătă, 29 martie 2014, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și un pelerinaj la Mănăstirea Cernica.

„La această activitate vor participa 30 de copii din cadrul DGASPC, care vor vizita pentru început Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, prin bunăvoința dlui Acad. Dumitru Murariu, directorul general al acestei instituții. De aici, cei mici vor pleca spre Mănăstirea Cernica, unde vor vizita cele două biserici ale mănăstirii, Sf. M. Mc. Gheorghe și Sf. Ierarh Nicolae, și se vor închina moaștelor Sf. Ierarh Calinic. Alte atracții interesante pentru micii olari vor fi muzeul, Casa Starețului Gheorghe și Centrul Social Cultural Sf. Ierarh Calinic de la Cernica. Totodată, vor face și o scurtă rugăciune de pomenire pentru Părintele Profesor Dumitru Stăniloae, la mormântul marelui teolog. După ce vor servi prânzul la Centrul Sf. Ierarh Calinic, vor avea loc câteva activități creative și de recreere în aer liber, precum și diverse jocuri sau plimbări în frumosul cadru natural al vechii mănăstiri”, a precizat pr. paroh Mihai Iordache.

Pelerinajul acesta este prilejuit și de faptul că Biserica Olari a primit un nou sfânt ocrotitor, și anume Sf. Ierarh Calinic de la Cernica.

„Pelerinajul este prilejuit, în special, de acordarea de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel unui nou ocrotitor Bisericii Olari, respectiv Sf. Ierarh Calinic de la Cernica, deoarece ziua acestuia de pomenire coincide cu sărbătoarea Sf. Mc. Antipa, Episcopul Pergamului (11 aprilie), unul dintre hramurile vechi ale bisericii. Ceilalți trei ocrotitori ai parohiei Olari sunt: Adormirea Maicii Domnului, Sf. Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei și Ocrotitorul copiilor, și Sf. M. Mc. Mercurie”, a mai spus părintele paroh.

Acțiunea face parte din proiectul „Învață și vei deveni!”, implementat de Biserica Olari în parteneriat cu DGASPC, în luna martie a anului 2013, proiect ce cuprinde 8 linii principale de activitate, respectiv: Ședințe stomatologie, Ședințe oftalmologie, Clubul de lectură, Clubul vocațional, Tabere de vară, Excursii culturale și pelerinaje, Școala talentelor (dansuri populare, pictură pe vase de lut și pictură pe sticlă), Meditații pentru elevii din clasa a XII-a în vederea susținerii examenului de Bacalaureat (limba română, matematică, limbă străină etc).

Comentarii Facebook


Știri recente