Examenul maturității duhovnicești

În Biserica Ortodoxă, preotul poate fi duhovnic în urma unei slujbe de consacrare, în urma hirotesiei. Pentru a primi această hirotesie, clericul trebuie să treacă un examen în cadrul căruia i se verifică aptitudinile pastorale, dar și maturitatea duhovnicească.

Preoții care au fost hirotesiți vinerea aceasta de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel au susținut examenul în fața unei comisii reunite la Centrul eparhial din Capitală prezidate de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

„Acest examen are ca scop verificarea aptitudinilor şi a maturităţii duhovniceşti, verificarea şi pregătirea lor pentru a răspunde tuturor întrebărilor credincioşilor şi, mai ales, pentru a intensifica şi revigora viaţa duhovnicească a celor care vor devenii fii lor duhovniceşti. Este foarte important ca duhovnicul să conştientizeze rolul pe care îl are şi să fie, aşa cum foarte frumos îl descrie Sfântul Ioan Gură de Aur, părintele, fratele şi prietenul celui pe care îl spovedeşte îngrijindu-se de formarea şi creşterea lui duhovnicească“, a spus Arhim. Cons. Veniamin Goreanu, Sectorul Administrativ, Arhiepiscopia Bucureștilor.

Anul trecut în Arhiepiscopia Bucureştilor au fost hirotesiți 31 de duhovnici.

Comentarii Facebook


Știri recente