Examenul de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București s-a desfășurat ieri, 24 iulie, examenul de admitere, proba scrisă (grilă), pentru candidații la specializarea Teologie ortodoxă pastorală. În aceeași zi, au avut loc proba de desen pentru candidații la specializarea Teologie ortodoxă- Artă sacră și interviurile pentru candidații la specializările Teologie ortodoxă didactică și Teologie ortodoxă – Asistență socială.

Concurenții care au optat pentru specializarea Teologie pastorală au susținut testul-grilă la disciplina Teologie dogmatică. La acesta s-au prezentat 242 de candidați pe 200 de locuri. În paralel s-a desfășurat interviul de cunoștințe teologice generale pentru candidații de la Teologie ortodoxă didactică și Teologie ortodoxă – Asistență socială. Proba de desen pentru concurenții de la specializatea Teologie ortodoxă – Artă sacră a durat 6 ore, pentru a le oferi acestora posibilitatea dezvoltării temei de desen, extrasă de comisie. Rezultatele vor fi făcute publice până luni, 28 iulie, acestea urmând să fie trimise pentru aprobare la Universitatea București și la Arhiepiscopia Bucureștilor. „La Facultatea de Teologie Ortodoxă din București nu există concurs de dosare. Sperăm ca acei candidați care vor fi declarați admiși în urma testului-grilă să fie cei mai buni dintre concurenți și pe parcursul anilor de studiu de la facultatea noastră să confirme acest concurs de admitere. De asemenea, ne dorim ca profesorii și cursurile cu care studenții vor lua contact în timpul celor patru ani de studii să permită îmbogățirea cunoștințelor teologice, profesionalizarea lor în sensul de artiști plastici sau restauratori, pictori de biserici, buni asistenți sociali, profesori de religie și nu în ultimul rând de preoți bine pregătiți pentru misiunea în ogorul Bisericii Ortodoxe Române”, ne-a spus pr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Marți, 22 iulie, în prima zi de concurs, candidații de la toate specializările au susținut testul psihologic, iar în a doua zi candidații la specializarea Teologie ortodoxă pastorală care nu au terminat un seminar teologic au susținut testul la muzică. Numărul de locuri în anul universitar 2014-2015, pe programe de studii: Teologie ortodoxă pastorală: 150 locuri bugetate și 50 locuri cu taxă; Teologie ortodoxă didactică: 42 locuri bugetate și 8 locuri cu taxă; Teologie ortodoxă – Asistență socială: 421 rrom locuri bugetate și 10 locuri cu taxă; Teologie ortodoxă – Artă sacră: 421 rrom locuri bugetate și 10 locuri cu taxă.

Comentarii Facebook


Știri recente