Examene pentru obținerea gradelor profesionale în preoție, la Timișoara

Mitropolia Banatului în colaborare cu Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie a Universităţii de Vest din Timişoara, în calitate de Centru de perfecţionare aprobat de Sfântul Sinod, a organizat joi, 05 noiembrie 2015, examenul de susţinere a lucrărilor speciale pentru obţinerea gradului profesional I în preoţie şi totodată, colocviul de admitere la gradul I în preoţie pentru clericii din cele trei eparhii sufragane, respectiv: Arhiepiscopia Timișoarei, Arhiepiscopia Aradului și Episcopia Caransebeșului, informează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

Evenimentul s-a desfăşurat în sala de festivităţi a Centrului Eparhial din Timişoara, în prezenţa Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului și a Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. Comisia de examinare a fost alcătuită din profesori de la departamentul de Teologie al Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest Timișoara.

Gradul I în preoţie, conform metodologiei pentru obţinerea gradelor profesionale de către personalul clerical nr. 1199/ 2008 aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, presupune parcurgerea mai multor etape, susţinerea în public a lucrării fiind ultima etapă.

La examenul de susţinere a gradului I în preoţie au participat 24 de candidați, iar la colocviul de admitere la gradul I s-au înscris 37 de candidați din cuprinsul celor trei eparhii bănăţene.

Comentarii Facebook


Știri recente