Examene de autorizare pentru pictorii bisericești

Comisia de Pictură bisericească a Patriarhiei Române organizează o nouă sesiune de examene pentru autorizarea stagiarilor care au efectuat integral perioada de practică pe șantiere aprobate de Patriarhia Română. Candidații trebuie să îndeplinească anumite condiții.

„Perioada de înscriere se va desfășura între 17 și 21 martie, iar documentele care sunt necesare înscrierii le-au primit într-o invitație și anume, caiet de șantier, secțiune longitudinală a unei biserici, un sfânt în mărime naturală, ș.a.”, a precizat pentru TRINITAS TV Ana Ligia Solomon, inspector Comisia de Pictură bisericească.

Examenul va consta din două probe.

„În perioada 31 martie – 8 aprilie 2014 se va organiza Examenul de autorizare ca pictori bisericești a stagiarilor care îndeplinesc condițiile de practică pe șantiere aprobate de Comisia de pictură bisericească. Proba practică va fi în termen de cinci zile și va consta într-o pictură ce va fi executată în tehnica frescă, stilul bizantin, pe un perete a cărui suprafață va fi repartizată de Comisie. La proba teoretică li se vor adresa întrebări din teme de Liturgică, Dogmatică și Tehnici”, a mai spus Ana Ligia Solomon.

Informații detaliate despre desfășurarea examenului de autorizare a pictorilor bisericești se pot obține la Cancelaria Comisiei de pictură bisericească din Bulevardul Regina Maria nr. 1, sau accesând site-ul patriarhia.ro, secțiunea administrația patriarhală, Sectorul Cultură și Patrimoniu religios.

Comentarii Facebook


Știri recente