Examene de autorizare organizate de Comisia de pictură bisericească

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în perioada 31 martie – 8 aprilie 2014, se organizează examene de autorizare a stagiarilor care au efectuat integral perioada de practică pe șantiere aprobate de Patriarhia Română, informează „Ziarul Lumina”. Programul după care se vor desfășura examenele de autorizare este: 17 – 21 martie 2014 – perioada de înscriere, 31 martie – 5 aprilie 2014 – susținerea probei practice, 7 – 8 aprilie 2014 – susținerea probei teoretice. Proba practică constă în executarea unei picturi realizate pe perete în tehnica frescă (stilul bizantin) în termen de 5 (cinci) zile cu o temă repartizată de Comisia de examinare.

Candidații admiși la examen obțin autorizarea ca zugravi, respectiv pictori bisericești, după următoarele criterii: zugravi bisericești de categoria a IV-a provizoriu sunt candidații care au obținut media generală între 6,00 și 7,50, zugravii bisericești de categoria a IV-a definitiv sunt candidații care au obținut media generală între 7,51 și 8,50, pictori bisericești de categoria a III-a provizoriu sunt candidații care au obținut media generală între 8,51 și 9,50, pictori bisericești de categoria a III-a definitiv sunt candidații care au obținut media generală între 9,51 – 10,00.

Informații suplimentare privind desfășurarea examenului de autorizare a pictorilor bisericești se pot obține la Cancelaria Comisiei de pictură bisericească din Bulevardul Regina Maria nr. 1, bl. P5B, etaj 3, București, la numărul de telefon 021/406.71.85 sau pe internet la adresa [email protected] (dr. Diana Barbu, secretar Comisia de pictură bisericească a Patriarhiei Române).

Comentarii Facebook


Știri recente