Examen şi colocviu pentru Gradul I în preoţie. Evenimentul a fost prezidat de IPS Ioan

Centrul eparhial din Timișoara a găzduit joi, 2 noiembrie 2017, susținerea lucrărilor pentru obținerea gradului I și colocviul de admitere la gradul I în preoție. În cadrul evenimentului, și-au susținut lucrările 18 preoți din parohiile Arhiepiscopiei Timișoarei, Arhiepiscopiei Aradului și Episcopiei Caransebeșului.

La prezentarea lucrărilor au fost prezenți profesori de la Facultățile de Teologie din eparhiile aparținătoare Mitropoliei Banatului. Comisia de examinare a fost prezidat de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

Profesorii coordonatori au urmărit ca temele ce au fost tratate de preoții candidați, să fie și de folos pentru viața lor duhovnicească și pentru îmbunătățirea activității pastorale. Prezentarea fiecărui candidat în parte a fost considerată mulțumitoare de membrii comisiei, notează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

Potrivit părintelui Constantin Jinga, profesor la Facultatea de Teologie din Timișoara, slujirea preoțească trebuie să includă și această componentă a pregătirii intelectuale a preotului, care trebuie să rămână în parohie un izvor de învățătură și de pregătire teologică, pedagogică, pentru a putea să păstorească credincioșii ce i-au fost încredințați.

Pentru anul viitor s-au înscris 22 de preoți, ale căror lucrări speciale de grad vor fi coordonate de cadrele didactice de la Facultăţile de Teologie din cele trei eparhi: Timişoarei, Aradului şi Caransebeşului.

Coloviul a aavut loc în conformitate cu Metodologia pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie de către personalul clerical, aprobată de Sfântul Sinod prin hotărârea 1199/2008 şi actualizată prin Hotărârea nr. 565/10 februarie 2017 prin care se aprobă susţinerea lucrărilor pentru obţinerea gradului I, de către candidaţii care au promovat colocviul de admitere la gradul I în anul precedent.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente