Examen pentru cântăreții bisericești la Nuernberg, Germania

La Catedrala mitropolitană din Nurnberg, Germania, s-a ținut, la sfârșitul acestei săptămâni, examenul pentru cântăreți bisericești din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei și Luxemburgului. Examenul a fost prezidat de Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

„Arhiepiscopia noastră a organizat în anul care a trecut un curs de cântăreți bisericești propus pentru toți credincioșii noștri din parohii care au calități muzicale ca să își amelioreze cântarea bisericească în parohii. În felul acesta am reușit să strângem la centrul eparhial o dată pe lună timp de două zile un număr de aproximativ douăzeci de credincioși veniți din diferite părți ale Germaniei. Sub îndrumarea Părintelui Constantin Papuc credincioșii veniți au putut urma un curs de cântăreți bisericești. Astăzi ne-am bucurat să îi avem pe acești participanți la examenul final. Le-am impus nota minimă de trecere 8.50 și câțiva dintre ei nu au reușit să absolve, însă vor continuă să vină la curs în viitor pentru a primi și ei diploma de absolvire”, a declarat pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Serafim.

Cursul pentru cântăreți bisericești a fost organizat de Departamentul Liturgic al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

Este pentru prima dată când Arhiepiscopia Germaniei, Austriei și Luxemburgului organizează un astfel de curs. Al doilea curs pentru cântăreți bisericești va începe în a doua jumătate a anului 2014, iar înscrierile au loc până în luna martie.

Comentarii Facebook


Știri recente