Examen de selecționare pentru Capitală

Arhiepiscopia Bucureștilor organizează săptămâna viitoare, în zilele de 12 și 13 septembrie, examenul de selecționare în vederea ocupării posturilor preoțești vacante din Capitală și celelalte municipii ale eparhiei. Data limită de înscriere a candidaților este 5 septembrie.

„La acest examen se pot înscrie preoții care au o anumită vechime în cler, respectiv 5 ani de preoție pentru cei care doresc să se înscrie în vederea ocupării unui post vacant în orașe, iar pentru cei care vor să ocupe un post de preot în Capitală trebuie să aibă vechimea necesare și gradele profesionale: Gradul Definitiv care se obține la 2 ani vechime în cler și Gradul II care se obține după 4 ani după dobândirea Gradului Definitiv. Preoții trebuie să aibă o experiență bogată și o activitate deosebită la parohie, trebuie să aibă experiență în domeniul administrării bunurilor bisericești și mai ales în activitatea pastoral-misionară având în vedere că activitatea la oraș este diferită față de cea din mediul rural”, a declarat pentru TRINITAS TV Arhim. Veniamin Goreanu, Consilier al Sectorului administrativ – bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Mai multe informații referitoare la acest examen se pot obține la Secretariatele Protopopiatelor și la Secretariatul Centrului eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente