Examen de selecționare în Arhiepiscopia Bucureștilor. Comisia de examinare a fost prezidată de PS Timotei Prahoveanul

Sala Centrului de Formare Continuă Dumitru Stăniloae din București a găzduit miercuri, 27 septembrie 2017, examenul de selecționare pentru ocuparea unui post vacant în Arhiepiscopia Bucureștilor. La concurs au fost prezenți 17 candidați. Comisia de examinare a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, informează părintele Marius Adrian Gheorghe, reporter Trinitas TV

Într-o declarație pentru televiziunea Patriarhiei Române, Preasfinția Sa a evidențiat faptul că cei care susțin astăzi examenul trebuie să fie duhovnici care să conștientizeze rolul pastoral al preotului în mediul urban.

Slujirea din orașe, cum este cea din București sau din Ploiești, are un alt grad de dificultate. Credincioșii din orașele aglomerate nu sunt ca cei din mediul rural, ei sunt oameni grăbiți, oameni care lucrează de dimineața până seara. Pentru ei este nevoie de preoți cu un deosebit spirit misionar și cu o dăruire pe măsură, a spus Preasfinția Sa.

La acest examen s-au putut înscrie doar clericii din Arhiepiscopia Bucureştilor care îndeplinesc condiţiile statutare şi regulamentare pentru ocuparea posturilor vacante din mediul urban.

Comentarii Facebook


Știri recente