Examen de licență și master la Caransebeș

Absolvenții promoției 2017 de la Secția de Teologie a Facultăţii de Ştiinţe Sociale din Reșița ce au încheiat cele două programe de studii (licență și master) au susținut vineri, 7 iulie 2017, examenul final. Evenimentul a avut loc în prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.

În conformitate cu legea învăţământului aflată în vigoare, înainte de susţinerea lucrării a existat şi o probă orală de verificare a cunoştinţelor, din cinci mari domenii ale teologiei: Istoria Bisericii Ortodoxe Române, Istoria bisericească universală, Teologie Dogmatică, Teologie Morală şi Teologie Liturgică.

Conform tradiţiei Bisericii, după susținerea examenelor a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de credinţă ortodoxă în Catedrala Episcopală Învierea Domnului din Caransebeș. La momentul solemn au participat toţi absolvenţii instituţiei de învăţământ teologic, informează Diac. Pavel Canea de la Biroul de presă al Eparhiei.

Potrivit părintelui Daniel Alic, coordonatorul Secției de teologie din Caransebeș, la licență au reușit să promoveze toate examenele și să-și pregătească lucrarea 6 studenți, iar pe lângă aceștia s-a mai înscris un absolvent al promoției 2016. La masteratul intitulat studii de teologie pastorală și misiune creștină s-au înscris 16 studenți pentru dizertație.


Învăţământul teologic universitar actual din Caransebeş a luat fiinţă în anul 1998, dorindu-se a fi continuatoarea vechii Academii Teologice din Caransebeş. Astfel, s-a înfiinţat Secţia de Teologie Ortodoxă-Istorie în cadrul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa.

Aceasta a funcţionat până anul 2006 în spaţiile oferite de Episcopia Caransebeşului. Din anul universitar 2006-2007 instituția îşi desfăşoară activităţile didactice într-un sediu modern amenajat prin grija Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa.

Comentarii Facebook


Știri recente