Examen de licență pentru studenții teologi din Timișoara

Cea de-a XVIII-a promoție de absolvenți ai Secției de Teologie, din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie din Timişoara, au susţinut miercuri, 06 iunie 2016, examenul de licenţă, informează Răzvan Fibișan de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei. Verificarea cunoştinţelor a avut loc în Sala festivă a Centrului Eparhial din Timişoara.

La proba scrisă au fost prezenți 20 de tineri absolvenți. Subiectul pentru proba scrisă a fost ales prin tragere la sorți de către un student, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a părintelui Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei, și a profesorilor de specialitate.

Examenul s-a desfășurat pe parcursul a două ore, timp în care tinerii teologi au așternut pe hârtie răspunsurile la subiectele alese.

Avem bucuria că cea de-a XVIII-a promoție de studenți ai facultății noastre finalizează studiile universitare teologice prin susținerea licenței. Licența are o deosebită valoare, întrucât confirmă nivelul lor de pregătire teologică, oferindu-le, în perspectivă, șansa valorificării cunoștințelor și a tot ceea ce au acumulat în cei patru ani de studiu. Obținerea unei diplome de licență le oferă posibilitatea încadrării fie în pastorație, fie în învățământ. Ne bucurăm că sunt destui de mulți tineri dornici de a se iniția în tainele teologiei și de a valorifica darurile spirituale pe care Dumnezeu le-a oferit, punându-se în slujba Bisericii și a neamului. Sperăm ca această nouă generație să reușească, în primul rând, să se împlinească spiritual, dar și profesional, făcând în continuare cinste facultății, a menționat părintele lect. univ dr. Vasile Itineanț, decanul de an al acestei generații.

Examenul de licență va continua vineri, 08 iulie, cu susținerea lucrărilor de licență și depunerea jurământului de credință, care va avea loc în Paraclisul mitropolitan „Învierea Domnului”, din incinta Centrului eparhial.

 

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente