Examen de certificare a competenţelor profesionale la Seminarul Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi

În perioada 23 – 24 mai 2016, la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ s-a desfășurat examenul de certificare a competenţelor profesionale.

După cum a precizat Părintele Gabriel Molocea, elevii seminarişti din anul terminal au participat mai întâi la Sfânta Liturghie oficiată în capela „Sfântul Apostol Andrei” de către un sobor de preoţi profesori, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

La final, ierarhul a săvârşit o slujbă de mulţumire pentru toţi tinerii seminarişti.

Pe parcursul celor două zile, fiecare absolvent a prezentat  şi susţinut în faţa comisiei, proiectul elaborat pentru examenul de atestat profesional, dar şi probe practice, ce au constat în executarea cântărilor psaltice din programa analitică, prezentarea unui plan de cateheză şi omilie tematică sau exegetică, precum şi descrierea rânduielilor sfintelor slujbe şi simbolistica lor.

Cea de a doua zi a examenului a fost rezervată probei la disciplinele practice.

Elevii clasei a XII-a Patrimoniu au  expus lucrările iconografice realizate pentru examenul de atestat în spaţiul special amenajat din incinta seminarului.

La examen au participat 39 de elevi din cadrul Secţiilor Pastorală şi Patrimoniu, care au făcut dovada cunoştinţelor acumulate în cei 4 ani de studiu.

Comentarii Facebook


Știri recente