Examen de capacitate preoțească la Sibiu

La Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu a avut loc ieri, 22 septembrie 2015, examenul de capacitate preoțească de toamnă din Arhiepiscopia Sibiului. Candidații au fost binecuvântați de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

La sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoțească din Arhiepiscopia Sibiului s-au înscris 13 candidați licențiați în Teologie care vor participa în viitorul apropiat la concursurile pentru ocuparea posturilor vacante de preot paroh în eparhia menţionată. Examenul de capacitate preoţească este obligatoriu pentru teologii care doresc să devină preoţi şi are ca scop testarea cunoştinţelor teologice şi de administraţie parohială ale candidaţilor.

La această sesiune a examenului, cei 13 candidaţi au susţinut mai multe probe, cu subiecte din programa stabilită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

La începutul examenului de capacitate preoţească, Înaltpreasfințitul Părinte Laurenţiu i-a binecuvântat pe candidaţi şi le-a urat mult succes. Din comisia de evaluare au făcut parte decanul facultăţii sibiene, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, consilierul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Cătălin Mirişan şi mai multe cadre didactice de la instituţia de învăţământ teologic.

Candidaţii au avut la dispoziţie o bibliografie vastă pentru pregătirea acestui examen, iar probele orale au avut rolul de a le verifica teologilor competenţele de predicare şi catehizare, precum şi cele administrative.

Candidaţii care au obţinut minim media şapte vor avea posibilitatea ca în următorul an sau timp de doi ani să se titularizeze pe unul dintre posturile vacante de preot paroh din Arhiepiscopia Sibiului.

Comentarii Facebook


Știri recente