Examen de capacitate preoțeasca la Sibiu

Sesiunea de primăvară a examenului de capacitate preoțească din Arhiepiscopia Sibiului a avut loc astăzi, 11 martie 2014, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”. Comisia de evaluare a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

La prima sesiune a examenului de capacitate preoțească din acest an s-au înscris 18 teologi, absolvenți ai cursurilor de licență sau de master de la facultățile de Teologie, potrivit mitropolia-ardealului.ro. Examenul de capacitate preoțească le oferă posibilitatea teologilor de a candida ulterior pentru ocuparea unui post de preot paroh în Arhiepiscopia Sibiului. La începutul examinării, IPS Mitropolit Laurențiu i-a binecuvântat pe candidați și le-a urat succes la toate probele incluse în această sesiune. Alături de ierarh, la examinare au fost prezenți consilierul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Nicolae Mirișan și consilierul cultural de la aceeași instituție, pr. Savu Popa.

Examenul a avut o probă scrisă și una orală, prin care li s-au verificat candidaților atât cunoștințele de Teologie, cât și cele de administrație parohială.

Candidații care vor obține calificative peste media 9.00 vor avea posibilitatea să se înscrie la concursurile pentru ocuparea unui post vacant de preot paroh timp de doi ani. Valabilitatea examenului de capacitate preoțească pentru teologii care au obținut calificative sub media 9.00 este de un an.

Comentarii Facebook


Știri recente