Examen de capacitate preoțească la Buzău

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău a fost organizată marți, 24 septembrie 2013, sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoțească pentru 14 fii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, după cum ne-a mărturisit Dragoș Olteanu, consilier mass-media și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei.

Comisia de examinare, formată din consilieri eparhiali și profesori de Teologie, a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, ierarhul locului.

„Acest examen nu trebuie evaluat doar din punctul de vedere al cunoștințelor teoretice, de dogmatică, de istorie sau de la celelalte discipline teologice, ci mai ales al modului în care dumneavoastră gândiți cu privire la asumarea acestei misiuni deosebite, care presupune multă jertfă, mai ales în vremurile pe care le trăim”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Candidații au susținut două probe: una scrisă și alta orală. Examenul de capacitate preoțească reprezintă, pentru orice absolvent de Teologie Pastorală, proba maturității în formarea ca viitor slujitor al Sfântului Altar.

Următoarea sesiune de examinare va avea loc în primăvara anului viitor.

Comentarii Facebook


Știri recente