Examen de capacitate preoţească în Episcopia Oradiei. 15 candidați au concurat în această sesiune

În perioada 10 – 12 octombrie 2017 în Episcopia Oradiei s-a desfășurat examenul de Capacitate preoţească, sesiunea de toamnă, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

La acest examen s-au înscris un număr de 15 candidaţi, care au susţinut trei probe. Comisia de examinare la această sesiune a fost prezidată de PS Sofronie, Episcopul Oradiei.

Cea dintâi probă, eliminatorie, s-a desfășurat marți, 10 octombrie, la Catedrala Episcopală Învierea Domnului și Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei din Oradea și a constat în verificarea aptitudinilor muzicale și a competențelor legate de practica și slujirea liturgică.

Miercuri, 11 octombrie, la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei a avut loc proba scrisă, ce a constat în testarea cunoștințelor de liturgică, drept canonic și administrație bisericească.

Următoarea zi, candidații au participat la proba orală a examenului de capacitate preoțească, desfășurată la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei, fiind examinaţi potrivit temelor de examen şi bibliografiei aferente din Îndrumătorul administrativ-bisericesc. Ghid practic pentru examenul de capacitate preoţească, administrarea parohiei şi a mănăstirii, ediţia a II-a, carte tipărită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României, la Editura Cuvântul Vieţii a Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, în anul 2010.

Comisia de examinare, prezidată de Preasfinţitul Părinte Sofronie al Oradiei, a fost compusă din membri ai Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Oradiei.

Potrivit metodologiei specifice, media de promovare a examenului de capacitate preoțească este de minim 7. Pentru candidații care au obținut medii finale cuprinse între 7 și 9, valabilitatea examenului este de un an, iar pentru cei care au obținut medii finale peste 9 valabilitatea examenului este de doi ani.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente