Examen de capacitate preoțească în Episcopia Oradiei

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în perioada 19-20 martie 2014, la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei va avea loc examenul de Capacitate preoțească, sesiunea de primăvară, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

La acest examen s-au înscris un număr de 19 candidați, care vor susține două probe, scrisă și orală, ce se vor desfășura în zilele de miercuri, 19 martie, respectiv joi, 20 martie 2014. Cei înscriși vor fi examinați potrivit temelor de examen și a bibliografiei aferente din „Îndrumătorul administrativ-bisericesc. Ghid practic pentru examenul de capacitate preoțească, administrarea parohiei și a mănăstirii”, ediția a II-a, carte tipărită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României, la Editura „Cuvântul Vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, în anul 2010.

Comisia de examinare, prezidată de Preasfințitul Părinte Sofronie al Oradiei, este compusă din părinți profesori de specialitate de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea și părinți consilieri de la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei.

Comentarii Facebook


Știri recente