Examen de capacitate preoţească în Eparhia Oradiei

În Episcopia Oradiei a avut loc în perioada 14 – 16 martie 2017 examenul de capacitate preoţească, sesiunea de primăvară. Comisia examenului a fost prezidată de Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.

În cadrul acestei sesiuni de examinare s-au înscris un număr de 13 candidaţi, care au susţinut trei probe, informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei

Cea dintâi probă, eliminatorie, a avut loc marți, 14 martie 2017, la Catedrala Episcopală Învierea Domnului din Oradea. Proba a constat în verificarea aptitudinilor muzicale și a competențelor legate de practica și slujirea liturgică.

Miercuri, 15 martie 2017, la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei a avut loc examenul scris. Acesta a constat în testarea cunoștințelor de misiologie, liturgică și administrație bisericească.

În data de 16 martie 2017 candidații au participat la proba orală a examenului de capacitate preoțească. Acesta a  avut loc la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei.

Potrivit metodologiei specifice, media de promovare a examenului de capacitate preoțească este de minim 7. Pentru candidații care au obținut medii finale cuprinse între 7 și 9, valabilitatea examenului este de un an, iar pentru cei care au obținut medii finale peste 9, valabilitatea examenului este de doi ani.

Comentarii Facebook


Știri recente