Examen de capacitate preoţească în Eparhia Oradiei

În Episcopia Oradiei a avut loc în perioada 14 – 16 martie 2017 examenul de capacitate preoţească, sesiunea de primăvară. Comisia examenului a fost prezidată de Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.

În cadrul acestei sesiuni de examinare s-au înscris un număr de 13 candidaţi, care au susţinut trei probe, informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei

Cea dintâi probă, eliminatorie, a avut loc marți, 14 martie 2017, la Catedrala Episcopală Învierea Domnului din Oradea. Proba a constat în verificarea aptitudinilor muzicale și a competențelor legate de practica și slujirea liturgică.

Miercuri, 15 martie 2017, la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei a avut loc examenul scris. Acesta a constat în testarea cunoștințelor de misiologie, liturgică și administrație bisericească.

În data de 16 martie 2017 candidații au participat la proba orală a examenului de capacitate preoțească. Acesta a  avut loc la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei.

Potrivit metodologiei specifice, media de promovare a examenului de capacitate preoțească este de minim 7. Pentru candidații care au obținut medii finale cuprinse între 7 și 9, valabilitatea examenului este de un an, iar pentru cei care au obținut medii finale peste 9, valabilitatea examenului este de doi ani.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Ziua Drapelului Național în imagini

Miercuri, 26 iunie 2019, în Piața Tricolorului din fața Palatului Cercului Militar Național din București, a fost adus Steagul României spre a fi ridicat pe catarg în acordurile Imnului Deșteaptă-te române. Înainte de a fi…