Examen de Capacitate preoțească în Arhiepiscopia Timișoarei

La Centrul eparhial din Timișoara s-a desfășurat astăzi, 20 aprilie, un nou examen de Capacitate preoțească. La acest examen s-au prezentat 12 candidați, licențiați în Teologie, care au susținut probele scrise și orale prevăzute în metodologia pentru obținerea gradelor profesionale de către personalul clerical.

Mai multe informații cu privire la acest examen a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Ionel Popescu, Vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Timișoarei: „Examenul constă din două probe, o probă scrisă și o probă orală. Subiectele au fost comunicate din timp candidaților înscriși și se referă la probleme pastoral-liturgice, cultural-educative, social-filantropice și probleme actuale cu care se confruntă Biserica noastră astăzi”.

Comisia de examinare a fost formată din profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din municipiu și a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Toți candidații înscriși au promovat examenul susținut astăzi.

Comentarii Facebook


Știri recente