Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Sibiului

În luna septembrie a acestui an, la 26 septembrie 2013, va avea loc examenul de capacitate preoțească – sesiunea de toamnă – pentru tinerii teologi care urmează să fie hirotoniți în Arhiepiscopia Sibiului.

În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 20 august 2013, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu, s-a aprobat organizarea examenului de capacitate preoțească la data de 26 septembrie 2013. La acest examen se pot înscrie tinerii teologi, absolvenți ai Facultăților de Teologie Ortodoxă care doresc să se titularizeze pe unul dintre posturile clericale vacante. Doritorii trebuie să fie fii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Sibiului și au posibilitatea ca în perioada 12-25 septembrie 2013 să-și depună dosarul la Centrul Eparhial în vederea înscrierii la acest examen.

Menționăm că în urma ședinței Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 4 iulie 2013 s-a hotărât ca valabilitatea examenului de capacitate preoțească pentru cei care au obținut cel puțin media 9.00 să fie de 2 ani.

Examenul va cuprinde o probă scrisă și o probă orală, după cum aflăm de pe site-ul mitropolia-ardealului.ro.

Examen scris:

1. Teologie Dogmatică †” Teologie Liturgică †” Teologie Pastorală.

Examen oral:

1. Predică

2. Cateheză

3. Administrație și legislație bisericească

Acte necesare la dosar:

1. Cerere de înscriere adresată I.P.S. Părinte Mitropolit

2. Acte de identitate: C.I., certificat de naștere, certificat de căsătorie (în copie)

3. Acte de studii în Teologie (în copie)

4. Foaia matricolă (în copie)

5. Curriculum vitae

Comentarii Facebook


Știri recente