Examen de capacitate preoţească în Arhiepiscopia Sibiului

La Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Şaguna din Sibiu a avut loc marţi, 22 septembrie 2015, examenul de capacitate preoţească de toamnă din Arhiepiscopia Sibiului, după cum informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

La sesiunea de toamnă a examenului s-au înscris 13 candidaţi licenţiaţi în Teologie, care vor participa în viitorul apropiat la concursurile pentru ocuparea posturilor vacante de preot paroh în eparhia menţionată. Examenul de capacitate preoţească este obligatoriu pentru teologii care doresc să devină preoţi şi are ca scop testarea cunoştinţelor teologice şi de administraţie parohială ale candidaţilor. La această sesiune a examenului candidaţii au susţinut mai multe probe cu subiecte din programa stabilită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

La începutul examenului, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu i-a binecuvântat pe cei prezenţi la examen şi le-a urat mult succes. Din comisia de evaluare au făcut parte decanul facultăţii sibiene, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, consilierul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Cătălin Mirişan, şi mai multe cadre didactice de la instituţia de învăţământ teologic. Candidaţii au avut la dispoziţie o bibliografie vastă pentru pregătirea acestui examen, iar probele orale au avut rolul de a le verifica teologilor competenţele de predicare şi catehizare, precum şi cele administrative.

Candidaţii care au obţinut minim media şapte vor avea posibilitatea ca în următorul an, sau în timp de doi ani, să se titularizeze pe unul dintre posturile vacante de preot din Arhiepiscopia Sibiului.

Comentarii Facebook


Știri recente