Examen de Capacitate preoţească în Arhiepiscopia Sibiului

În luna septembrie a acestui an va avea loc Examenul de Capacitate preoţească – sesiunea de toamnă – pentru tinerii teologi care urmează să fie hirotoniţi în Arhiepiscopia Sibiului. În şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului s-a aprobat organizarea examenului de capacitate preoţească la data de 22 septembrie 2015, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

La acest examen se pot înscrie tinerii teologi, absolvenţi ai Facultăţilor de Teologie Ortodoxă care doresc să se titularizeze pe unul dintre posturile clericale vacante. Doritorii trebuie să fie fii duhovniceşti ai Arhiepiscopiei Sibiului şi au posibilitatea ca în perioada 1-18 septembrie 2015 să-şi depună dosarul la Centrul Eparhial în vederea înscrierii la acest examen.

Menţionăm că în urma şedinţei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 4 iulie 2013 s-a hotărât ca valabilitatea examenului de capacitate preoţească pentru cei care au obţinut cel puţin media 9.00 să fie de 2 ani.

Examenul de Capacitate preoţească va cuprinde o probă scrisă şi o probă orală:

Examen scris:

1. Teologie Dogmatică – Teologie Liturgică – Teologie Pastorală.

Examen oral:

1. Predică

2. Cateheză

3. Administraţie şi legislaţie bisericească

Acte necesare la dosar:

1. Cerere de înscriere

2. Acte de identitate: C.I., certificat de naştere, certificat de căsătorie (în copie)

3. Acte de studii în Teologie (în copie)

4. Foaia matricolă (în copie)

5. Curriculum vitae

Examenul se va susţine miercuri, 8 octombrie 2014, ora 900, la Centrul Eparhial Sibiu – Facultatea de Teologie „Sf. Ierarh Andrei Şaguna” din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente