Examen de capacitate preoţească în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Capacitate Preoţească

În perioada 20-21 septembrie 2016, la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoţească din Eparhie, informează Pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Eparhiei.

În conformitate cu prevederile Statutului de organizare şi funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române, al Regulamentului de numire şi transfer al clerului, precum şi în lumina hotărârilor Sfântului Sinod, cei 8 tineri candidaţi au susţinut mai întâi proba psihologică (20 septembrie), după care, în cea de a doua zi a examenului, au participat la  proba practică la disciplina Liturgică prin participarea activă la strană la slujba Utreniei şi a Sfintei Liturghii din Catedrala Arhiepiscopală.

Examenul a continuat în sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial prin susţinerea probelor scrisă şi orală.

Comisia de examinare a fost alcătuită din preoţi profesori ai Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi şi slujitori din administraţia eparhială, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Examenul de capacitate preoţească are ca scop verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice în domeniul teologic, iar în urma rezultatului obţinut, candidaţii vor fi repartizaţi în parohii.

img_3399

 

Comentarii Facebook


Știri recente