Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Dunării de Jos

În zilele de 17 și 19 martie a.c., în sala „Episcop Chesarie Păunescu” din cadrul Centrului Eparhial din Galați, cu binecuvântarea și sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc examenul de capacitate preoțească, sesiunea de primăvară.

La examen s-au înscris 11 candidați, tineri teologi, care, în conformitate cu prevederile Statutului de Organizare și Funcționare al Bisericii Ortodoxe Române, al Regulamentului de numire și transfer al clerului, precum și al hotărârilor Sfântului Sinod, au susținut luni, 17 martie a.c., testarea psihologică, apoi miercuri, 19 martie a.c., proba practică la disciplina Liturgică, prin participarea activă la strană în cadrul slujbei Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte Sfințite, săvârșite în Catedrala Arhiepiscopală.

Înaintea examenului scris și oral, Chiriarhul Dunării de Jos le-a prezentat candidaților motivațiile care ar trebui să stea la baza unei astfel de alegeri, de slujitor al lui Dumnezeu, subliniind totodată rolul formativ al familiei slujitorului pentru credincioșii pe care îi vor păstori, după cum ne-a transmis pr. Gabriel Molocea.

Examenul de capacitate preoțească are ca scop verificarea cunoștințelor teoretice și practice în domeniul teologic, iar în urma rezultatului obținut, candidații vor fi repartizați la parohiile vacante din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente