Examen de capacitate preoţească în Arhiepiscopia Bucureştilor

În Arhiepiscopia Bucureştilor are loc examenul de capacitate preoţească, sesiunea septembrie 2015, pentru licenţiaţii în teologie, specializarea Teologie Pastorală, fii duhovniceşti ai Arhiepiscopiei Bucureştilor, în vederea candidării pentru ocuparea prin concurs a unui post clerical vacant din cadrul eparhiei.

Toți candidații care au susținut testul psihologic, în data de 02 septembrie 2015, se pot prezenta la proba scrisă ce va avea loc la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București, în data de 09 septembrie 2015, începând cu ora 08:30,după cum informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Examenul de capacitate aredouă probe(scris şi oral).Proba scrisă a examenului de capacitate preoţească va avea loc în ziua de miercuri, 09 septembrie 2015, ora 9:00, iar proba orală va începe în aceeaşi zi, după afişarea rezultatelor de la proba scrisă, și va continua în dimineața zilei de joi, 10 septembrie 2015. Examenul va avea loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhuldin Bucureşti.

Tematica se regăseşte în următoarele cărţi:Îndrumătorul Administrativ Bisericesc – ghidul practic pentru examenul de capacitate preoţească, ediţia a II‑a, Editura Cuvântul Vieţiia Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, Bucureşti, 2010 (bibliografia indicată la finalul fiecărui capitol este obligatorie) și Gheor­ghe‑Cris­tian Popa,Preotul – misio­nar în areopagul mediatic. Mijloace moderne de comunicare în pasto­rația ortodoxă, Editura Cuvântul Viețiia Mitropoliei Mun­teniei și Dobrogei, Bucu­rești, 2013. Cărţile pot fi procurate din magazinele Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Examenul de capacitate preo­țească are valabilitate de 2 ani (pentru cei care îl vor promova cu cel puțin media 9,00) și 1 an (pentru cei care îl vor promova cu media sub 9,00).

Comentarii Facebook


Știri recente