Examen de capacitate preoţească în Arhiepiscopia Bucureştilor

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza în luna septembrie examen de capacitate preoțească. Se pot înscrie licențiați în teologie, specializarea Pastorală, fii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Bucureștilor, care doresc să obțină un post clerical în eparhie.

Înscrierea până la 31 august

Potrivit părintelui consilier Veniamin Goreanu, consilier administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înscrierea candidaților se face la Centrul Eparhial până în data de 31 august

„Examenul va avea loc miercuri, 9 septembrie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti. Acest examen are valabilitate de un an, iar pentru tinerii care au promovat cu media peste 9 valabilitatea este extinsă cu un an de zile”, a declarat pentru Radio TRINITAS părintele arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Tematica pentru examenul de anul acesta este complexă, a mai spus părintele arhimandrit Veniamin Goreanu.

„Nu se rezumă doar la câteva titluri care au fost recomandate tinerilor teologi. Ea de fapt cuprinde întreaga pregătire teologică şi toate lecturile pe care ei le-au parcurs până la acest moment. Sunt teme care privesc efectiv activitatea pe care ei urmează să o desfăşoare în parohii. Pe deoparte este vorba de cunoaşterea bine a învăţăturii de credinţă, de cunoaşterea activităţilor concrete cu care se confruntă preoţii în parohii şi mai ales de cunoaşterea regulamentelor fiindcă pe lângă activitatea duhovnicească preoţii desfăşoară şi o activitate administrativă care presupune administrarea şi buna desfăşurare a activităţilor dintr-o parohie”, a precizat Părintele arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Examenul de capacitate are două probe (scris şi oral), fiind precedat de testul psihologic, care se va susţine la Seminarul Teologic Ortodox din Bucureşti, în săptămâna premergătoare desfășurării examenului propriu-zis.

Tot în luna septembrie vor da examen și clericii din Arhiepiscopia Bucureștilor care vor să se transfere la o parohie de grad superior din Capitală sau din alte orașe.

Comentarii Facebook


Știri recente