Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Bucureștilor

Absolvenții de teologie din Arhiepiscopia Bucureștilor care doresc să ocupe un post clerical susțin zilele acestea probele pentru examenul de capacitate preoțească. Prima probă, testul psihologic, a avut loc astăzi, 11 septembrie 2013, la Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din București.

Mai multe amănunte a oferit pentru TRINITAS TV Marian Crăciun, inspector la serviciul personal din cadrul Sectorului Administrativ Bisericesc: „S-au înscris 58 de candidați, dar dintre aceștia o parte au susținut în ultima sesiune testul psihologic, fiind valabil șase luni de zile. După acest test urmează proba scrisă, bineînțeles cu cei care vor promova testul psihologic și vor fi declarați apți, în data de 18 septembrie”.

Testul psihologic constă într-o serie de chestionare adaptate pentru viitorii preoți, după cum ne-a spus psihologul Melania Ciobotaru.

„Testul constă într-o baterie de teste adaptată pentru viitorii preoți și conține o anamneză foarte bine structurată în care candidații își prezintă starea de sănătate, atât fizică cât și mentală, în care își prezintă o evoluție a lor în ceea ce privește pregătirea pentru această carieră, studii, calități și aspecte care îl pregătesc pe viitorul preot. Avem o baterie de chestionare de personalitate prin care urmărim sociabilitatea viitorului preot, integrarea în comunitatea respectivă în care le va practica această profesie”, a precizat Psihologul Melania Ciobotaru.

Candidații admiși vor participa în continuare la examenul propriu-zis ce va fi susținut pe 18 septembrie la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Comentarii Facebook


Știri recente