Examen de capacitate la FTOUB | Biserica are încă mulți tineri care doresc să îmbrățișeze misiunea de apostol, a spus PS Timotei Prahoveanul

Biserica are încă mulți tineri care doresc să îmbrățișeze misiunea de apostol, a spus PS Timotei Prahoveanul cu prilejul unei noi sesiuni a examenului de capacitate preoțească care a avut loc astăzi la Centrul pentru Formare Continuă Dumitru Stăniloae.

Comisia de examinare întrunită în 11 septembrie 2017 a fost condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. 19 absolvenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din București au susținut cele două probe ale testării în Sala Justinian Patriarhul a Centrului pentru Formare Continuă Dumitru Stăniloae.

Preasfinția Sa a explicat că examenul de capacitate va fi organizat mai des și pentru un număr mai mic de candidați pentru a fi evaluați cu multă atenție în ceea ce privește stadiul lor de pregătire și vocația pe care o au: aceea de a sluji Biserica cu toată inima.

Prezența acestor tineri teologi la examenul pentru evaluarea capacității de slujire la Sfântul Altar este semnul că Biserica are încă mulți tineri care doresc să îmbrățișeze misiunea de apostol, să se facă tuturor toate, pentru ca măcar pe unii să-i dobândească, a spus PS Timotei conform Radio Trinitas.

Ne bucurăm că la acest examen sunt și câțiva monahi, reprezentând mănăstirile Arhiepiscopiei Bucureștilor, care, împreună cu parohiile, constituie astăzi amvoanele de învățătură și de lucrare sfântă spre slava lui Dumnezeu și pentru mântuirea credincioșilor, a adăugat ierarhul.

Examenul de capacitate preoțească este valabil timp de un an și conferă celor admiși dreptul de a candida pe un post clerical în Arhiepiscopia Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente