Examen de admitere la Seminarul Teologic din Caransebeș

Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a prezidat examenul de admitere la Seminarul Episcop Ioan Popasu. Evenimentul a avut loc recent la liceul teologic, informează Diac. Pavel Canea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Examenul propriu-zis a fost precedat de vizita medicală a candidaţilor, continuând cu verificarea cunoştinţelor religioase şi aptitudinilor specifice profilului teologic-ortodox.

Prima probă a constat în examinarea aptitudinilor muzicale și a dicției, precum și a unui interviu duhovnicesc. Cea de-a doua probă a presupus verificarea cunoştinţelor religioase prin examen scris.

Potrivit părintelui Rusalin Isac, directorul Seminarului Teologic din Caransebeș, candidații au dovedit aptitudini și cunoștințe solide, ceea ce dă încredere că generațiile care vor urma se vor ridică la valoarea și înălțimea elevilor pe care această instituție de învățământ i-a format până în acest moment.


Odată cu reactivarea Episcopiei Caransebeşului, în anul 1865, prin hotărârea Consistoriului din 23 septembrie 1865, secţia românească a Şcolii Clericale din Vârşeţ a fost transferată la Caransebeş. Din momentul transferării şi până în prezent, școala teologică din Caransebeș s-a remarcat prin rezultatele remarcabile ale seminariștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente