Examen de admitere la Facultatea de Teologie din Timișoara

Luni, 22 iulie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și în prezența Preasfințitului Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara s-a desfășurat examenul de admitere la programul de licență pentru anul universitar 2013-2014, informează „Ziarul Lumina”.

Examenul a constat în susținerea unei probe scrise la disciplina Dogmatică ortodoxă, în vederea evaluării cunoștințelor generale, urmat de interviul duhovnicesc, menit să identifice aptitudinile vocaționale ale candidaților. „Ceea ce am constatat din interviul pe care l-am realizat cu candidații este faptul că aceștia sunt foarte interesați de ceea ce le oferă, în planul cunoașterii, teologia. Nădăjduiesc ca, la încheierea celor patru ani de studiu la ciclul de licență al tinerilor teologi, să putem afirma că am realizat performanțe duhovnicești de excepție și cunoștințe fundamentale din punct de vedere teoretic care să atingă excelența. Același lucru pot să spun și despre cei care urmează cursurile de masterat, vor să aprofundeze, să fundamenteze cunoștințele lor și să facă din cei doi ani de pregătire la ciclul de studiu masteral un traseu fundamental pentru definirea lor spirituală și culturală”, a precizat pr. conf. univ. dr. Nicolae Morar, profesor la Facultatea de Teologie din Timișoara.

Comisia de examinare a fost formată din cadre didactice de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara, precum și profesori asociați ai instituției. La prima sesiune de admitere s-au înscris 53 de candidați, urmând ca astăzi să se desfășoare o a doua etapă a concursului de admitere pentru candidații înscriși în zilele de 22 și 23 iulie.

Comentarii Facebook


Știri recente