Examen de absolvire a cântăreților bisericești în Protopopiatul Reghin

La sfârșitul săptămânii trecute, vineri, 26 iulie 2013, la sediul Protopopiatul Ortodox Român de la Reghin, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a asistat la susținerea examenului de absolvire a celor 49 de persoane care au urmat cursurile de cântăreți bisericești organizate de către Arhiepiscopia Alba Iuliei în cadrul Protopopiatului Reghin, județul Mureș, a precizat Arhid. Liviu Stanciu.

La aceste cursuri, care s-au desfășurat pe parcursul a șase luni (februarie – iulie 2013), s-au studiat discipline specifice activității cântăreților de strană din parohiile ortodoxe: tipic bisericesc, muzică bisericească, rânduiala Sfintei Liturghii și a altor slujbe, rânduieli speciale la praznice împărătești și sărbători, noțiuni de catehism ortodox, formare duhovnicească și conduită profesională.

Festivitatea s-a încheiat cu o slujbă de Te Deum, în care s-a adus slavă lui Dumnezeu pentru încheierea cu succes a activității școlii de cântăreți organizată în acest an. În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Irineu le-a vorbit absolvenților despre rolul important pe care îl are cântărețul bisericesc în parohie, dându-le sfaturi și îndemnuri de folos pentru misiunea lor viitoare.

Comentarii Facebook


Știri recente