Evenimente religios-culturale la Abrud

Ziua de 4 decembrie a fost o zi de sărbătoarea pentru credincioşii din localitatea Abrud. Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului şi Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi, au oficiat slujba de binecuvântare a bustului Mitropolitului Nicolae Mladin, de la nașterea căruia se împlinesc, în data de 18 decembrie, 100 de ani.

La eveniment a fost prezent domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba, dar şi numeroşi credincioşi.

În prima parte a zilei, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioşilor de la Biserica cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din Abrud, unde a săvârşit Sfânta Liturghie și a rostit un cuvânt de învățătură legat de importanța împlinirii poruncilor divine și despre metodele în care se poate tămădui deznădejdea în zilele noastre.

În continuare, a avut loc ceremonia de sfințire și de dezvelire a bustului vrednicului de pomenire Mitropolit al Ardealului Nicolae Mladin, născut la Abrud în data de 18 decembrie 1914. Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului și de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, moment urmat de evocarea personalității ierarhului transilvan și a activității impresionante, atât în calitate de Mitropolit al Ardealului, cât și ca ilustru profesor de teologie. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia A.S.T.R.A., despărţământul Câmpeni, Primăria Orașului Abrud, Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia și Consiliul Județean Alba.

„Frumoasa zi de 4 decembrie s-a încheiat cu un alt eveniment important pentru istorica comunitate din Munții Apuseni: binecuvântarea de către Ierarhul nostru, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, a sediului Societății Comerciale Cupru Min S.A. Abrud, unde își desfășoară activitatea o mare parte a locuitorilor orașului. Evenimentul a avut loc în ziua de prăznuire a Sfintei Mucenițe Varvara, ocrotitoarea minerilor, zi în care se înalță rugăciuni în memoria celor care și-au pierdut viața în mină, dar şi pentru sănătatea celor care lucrează”, a precizat pr. Florin Croitoru.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…