Evenimente religioase şi culturale la Craiova | Studenţii teologi şi-au cinstit ocrotitorii

Sfinţii Trei Ierarhi cinstiţi la Craiova

Ocrotitorii învăţământului teologic, Sfinţii Trei Ierarhi, au fost cinstiţi şi în Oltenia. Cu prilejul sărbătorii celor trei corifei ai ortodoxiei, luni, 30 ianuarie 2017, studenţii teologi craioveni s-au rugat împreună cu mai mulţi ierarhi ai Bisericii noastre în paraclisul mitropolitan Maica Domnului – Dudu din municipiu.

După cum ne-a transmis pr. Gheorghe Cioiu de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de:

  • Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei;
  • Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului;
  • Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei;
  • Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor;
  • Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Momentele dedicate ocrotitorilor învăţământului teologic au continuat în sala de festivităţi a Centrului de restaurare, conservare patrimoniu şi vizualizare al Arhiepiscopiei Craiovei cu o întrunire festivă.

Manifestarea a debutat cu o evocare a vieţii şi, în special, a învăţăturilor lăsate moştenire de cei trei mari ierarhi ai Bisericii noastre. Alocuţiunea a fost susţinută de pr. prof. Ioniţă Apostolache. Apoi a urmat prezentarea activităţilor şi rezultatelor obţinute, la nivel academic, de Facultatea de Teologie din Craiova în anul 2016 şi a proiectelor pentru anul 2017, de către decanul Facultăţii, părintele conf. univ. dr. Răzvan Stan.

În cuvântul rostit cu acest prilej, IPS Părinte Irineu, a evidenţiat bucuria duhovnicească prilejuită de sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi.

În această ambianţă de rugăciune, de cântare sfântă şi de comuniune frătească, aducem cinstire Sfinţilor Trei Ierarhi şi-i rugăm să ne fie şi în continuare ocrotitori şi mijlocitori înaintea Părintelui Ceresc, a evidenţiat IPS Irineu.

La eveniment a fost prezent şi prof. univ. dr. Cezar Spânu, Rectorul Universităţii, care a declarat că se raportează la instituţia academică din Cetatea Băniei ca la un corp al cărui suflet este Facultatea de Teologie.

În continuare, Corul Facultăţii de Teologie a susţinut un scurt concert de muzică psaltică, sub bagheta părintelui prof. Adrian Maziliţa.

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…