Evenimente religioase în orașul Buhuși

Protopopiatul Buhuși a organizat în prima zi a anului bisericesc o procesiune, pe traseul dintre bisericile „Sfinții Trei Ierarhi” (Spital) și „Sfântul Nicolae”. Alături de preoți și de cei peste 4000 de credincioși s-au aflat și Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, informează TRINITAS TV.

În procesiune au fost purtate și icoana făcătoare de minuni de la Trifești, racla cu sfinte moaște de la Mănăstirea Ciolpani, dar și veșmântul Cuvioasei Parascheva de la Parohia Blăgești. În continuare, la Catedrala „Sfântul Nicolae” a fost oficiată slujba Vecerniei unită cu Litia.

„Iată, cu ajutorul lui Dumnezeu, astăzi, 1 septembrie, începem anul bisericesc care are o importanță deosebită pentru Biserica noastră Ortodoxă. Este anul care se interpune într-un fel în mijlocul vremilor. Astăzi, în Evanghelie, Hristos ne îndeamnă să prețuim acest timp pe care Dumnezeu ni l-a dat spre transfigurare și de aceea astăzi am venit cu toții la Buhuși după organizarea Centrului eparhial de la Roman, precum și a protopopiatului de aici, ca să consemnăm acest început binecuvântat de Dumnezeu pentru faptul că dacă începem ceva în numele lui Dumnezeu toată activitatea noastră ulterioară este binecuvântată de Dumnezeu”, a mărturisit PS Părinte Ioachim Băcăuanul.

Tot în acest cadru a fost lansat și proiectul „Lăsați copii să vină la Mine și nu-i opriți”. Pentru a marca începutul de an școlar, a fost oficiată o slujbă de binecuvântare, iar 100 de copii au primit în dar ghiozdane cu rechizite.

Proiectul „Lăsați copii să vină la Mine și nu-i opriți” va continua, luna aceasta, în toate protoieriile Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente