Evenimente misionare la Oslo

Credincioșii români din capitala Norvegiei s-au rugat duminică, 17 aprilie 2016, împreună cu Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, informează TRINITAS TV.

În zilele trecute, ierarhul i-a spovedit și îndrumat duhovnicește, iar duminică i-a împărtășit în biserica românească din Oslo. Cântarea de la strană a fost înfrumusețată de câteva imne specifice Postului Mare, interpretate de tenorul Gabriel Bîrjovanu, solist la Opera Regală din Oslo. În cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Macarie a botezat și a săvârșit rânduiala înfierii pentru doi copii cilieni, Bryan și Antonela, adoptați de o familie de medici români.

Deși se află de numai șase luni în familia medicilor Ioan și Dana Cernucan, Bryan și Antonela au învățat deja câteva rugăciuni în limba română.

 La slujbă au fost prezenți și Dumitru și Mihaela Nan, părinții care au fost despărțiți de cei doi copii prin decizia autorităților norvegiene. Ei au parcurs 2.000 de km, din orășelul lor până la Oslo, pentru a se ruga împreună cu ceilalți credincioși români ca cei doi copii ai lor să se întoarcă în familie.

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie va continua vizitele în parohiile românești din Norvegia până vineri, 22 aprilie 2016.

Comentarii Facebook


Știri recente