Evenimente duhovnicești în Nagoya – Japonia în luna ianuarie 2010

Duminica, 10 ianuarie 2010, preotul Cristian Gheorghiu, parohul bisericii ortodoxe romane €œInvierea Domnului€ din Nagoya-Osaka si preotul Alexandru Nicodim din Ito, Japonia, au concelebrat la Nagoya Sfanta Liturghie si slujba Aghesmei celei Mari. Cu aceasta ocazie s-a savarsit si randuiala binecuvantarii masinilor pentru vehiculele credinciosilor prezenti. La sfarsitul rugaciunii toti credinciosii au paricipat la agapa frateasca.

Luni 11 ianuarie 2010, preotul Cristian Gheorghiu, parohul bisericii ortodoxe romane €œInvierea Domnului€ din Nagoya-Osaka si preotul Alexandru Nicodim din I,to Japonia, au participat la sfintirea noii biserici ortodoxe japoneze din Nagoya cu hramul €œBotezul Domnului, din jurisdictia Bisericii Autonome a Japoniei care se afla sub omoforul Inaltpreasfintiei Sale Daniel, Arhiepiscop de Tokyo si Mitropolit al Intregii Japonii. La sfintirea noii biserici si case parohiale au participat cei doi ierarhi japonezi Inaltpreasfintia Sa Daniel, Preasfintitul Serafim de Sendai, un sobor de preoti japonezi precum si 300 de credinciosi japonezi, rusi si de diferite nationalitati printre care si romani. Dupa mesajele de felicitare si incurajare ale celor doi ierarhi, parohul noii biserici, preotul George Yuichi Matsushima a adus calde cuvinte de recunostinta, multumind tuturor celor prezenti, cat si credinciosilor care au contribuit financiar in ultimii 30 de ani la implinirea acestui proiect istoric.

Dupa Sfanta Liturghie a urmat agapa frateasca la care au fost invitati toti cei prezenti. Cu aceasta ocazie, in numele credinciosilor romani ortodocsi, parintele Cristian Gheorghiu cu recunostinta a multumit Inaltpreasfintiei Sale Daniel Arhiepiscop de Tokyo si Mitropolit al Intregii Japonii, pentru marinimia duhovniceasca si ajutorul binecuvantat primit din septembrie 2008, momentul infintarii misiunii romane ortodoxe la Nagoya. Parintele Cristian a subliniat ca in Nagoya relatia duhovniceasca dintre parohia japoneza si cea romana are valente deosebite datorita armonioasei conlucrari pastoral-administrative.

Comentarii Facebook


Știri recente