Evenimente comemorative la Rășinari

În 2014 se împlinesc două veacuri de la naștere și 135 de ani de la trecerea în veșnicie a Părintelui Sava Popovici Barcianu, un apropiat colaborator al Sfântului Ierarh Andrei Șaguna și un mare susținător al învățământului transilvan, informează TRINITAS TV.

Rășinărenii l-au cinstit astăzi pe înaintașul lor prin mai multe evenimente. O slujbă de pomenire a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Ierarhul a vizitat în continuare școala care poartă numele preotului ardelean și a participat la un simpozion omagial organizat de Arhiepiscopie în colaborare cu parohiile din localitate și primăria comunei.

Preotul comemorat la Rășinari a fost al patrulea cu prenumele Sava din ilustra familie Barcianu, care a dat Bisericii și românilor șapte generații de preoți, protopopi și profesori. Ca și ceilalți membri ai familiei, acesta a luptat pentru afirmarea politică și culturală a românilor ardeleni.

Locuitorii din Rășinari nu uită să-și cinstească înaintașii, cinstindu-i prin pomenirea în cadrul slujbelor și prin evenimente culturale.

Comentarii Facebook


Știri recente