Eveniment liturgic la Paraclisul Madona Dudu din Craiova

Absolvenții Facultății de Teologie din Craiova, promoția iunie 2014, au depus jurământul vineri, 27 iunie, în Paraclisul mitropolitan „Maica Domnului” – Dudu. Sfânta Liturghie a fost oficiată de soborul părinților profesori, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

După o săptămână de examene, studenții din anii terminali ai Facultății de Teologie din Craiova au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru încheierea perioadei de studiu, în cadrul Sfintei Liturghii, săvârșită la altarul Paraclisului mitropolitan „Maica Precista” – Dudu din Craiova. Slujba euharistică s-a săvârșit în prezența IPS Părinte Mitropolit Irineu, decanul Facultății de Teologie din Craiova, care a pus la inima proaspeților absolvenți cuvânt de învățătură și folos duhovnicesc.

„Puterea lui Dumnezeu vă va călăuzi”

IPS Părinte Irineu a vorbit tinerilor teologi despre importanța misiunii pe care Dumnezeu le-a încredințat-o, aceea de a fi slujitori vrednici ai Sfintei Biserici. „Avem în fața noastră chemarea sfântă spre secerișul care ne așteaptă. Să luăm aminte la îndemnul pe care Mântuitorul Hristos îl face către sfinții Săi apostoli: „Secerișul este gata!” În acest context, El ne arată că trebuie să fim pregătiți permanent pentru această chemare sfântă. Trebuie să fim asemenea fecioarelor înțelepte care au vegheat ținând candela aprinsă, pentru a intra mai apoi în cămara de nuntă și a petrece împreună cu Mirele Ceresc. Noi ne bucurăm astăzi că Biserica noastră crește și se desăvârșește cu persoane chemate și alese spre slujirea și propovăduirea Cuvântului evanghelic”, a spus IPS Părinte Irineu.

În continuare, Mitropolitul Olteniei i-a îndemnat pe proaspeții absolvenți să fie pregătiți pentru misiunea pe care o au de îndeplinit, aceea de a fi apostoli ai Evangheliei Mântuitorului Hristos. „Veți merge așadar în lume, purtând în suflet îndemnul liturgic „Cu pace să ieșim!”. Ieșirea aceasta trebuie să aibă însă consistență în duhul Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Deci, mergeți și puterea lui Dumnezeu vă va călăuzi în misiunea pe care o aveți de împlinit. Dacă odinioară i-a îndemnat pe sfinții Săi apostoli să meargă în lume pentru a spune oamenilor despre Evanghelia Sa, cu siguranță că și astăzi chemarea Sa pentru noi este aceeași și de aceea trebuie să o îndeplinim cu cea mai mare responsabilitate”, a conchis IPS Irineu.

Festivitatea de depunere a jurământului s-a desfășurat în mijlocul sfântului locaș, unde au fost așezate pe o masă Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce. La final, fiecare absolvent a fost felicitat de apropiați și de părinții profesori de la facultate.

Comentarii Facebook


Știri recente