Eveniment la Muzeul de Istorie din Bucureşti: Lansarea DVD-ului „Salvatorul bisericilor condamnate”

 Muzeul Național de Istorie a României în parteneriat cu TRINITAS TV lansează DVD-ul „Salvatorul bisericilor condamnate”, un documentar despre lăcașurile salvate prin metoda ing. dr. Eugeniu Iordăchescu de translare a monumentelor istorice. Evenimentul va avea loc miercuri, 31 august 2016, ora 11:30, la sediul muzeului din București, Calea Victoriei nr. 12, în Sala Lapidarium, după cum se precizează într-un comunicat de presă emis de TRINITAS TV.

Materialul realizat de televiziunea Patriarhiei Române, cu subtritare în limba engleză, conține mărturii adunate de-a lungul timpului în producțiile sale, despre cum a fost salvată o parte a patrimoniului din București, în ultimii ani ai dictaturii ceaușiste. Astfel, publicul interesat are oportunitatea de a se familiariza cu un fragment important din istoria zbuciumată a ultimului deceniu al regimului comunist.

Documentarul „Salvatorul bisericilor condamnate” a fost prezentat în luna iulie la Veneția, în cadrul evenimentelor care marchează participarea României la cea de-a XV-a ediţie a Bienalei de Arhitectură care se desfășoară în orașul din Lagună.
Documentar Trinitas TV prezentat la Veneţia – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriarhiei Române

 

Comentarii Facebook


Știri recente