Eveniment de sustenabilitate la Brașov

Joi, 25 iulie 2013, la Casa Mureșan din Brașov, în cadrul proiectului FORTE – Formare Trainică pentru Parteneriat Social, a avut loc un eveniment de sustenabilitate cu scopul de a consolida relațiile de cooperare și de a identifica noi posibilități de parteneriat pentru dezvoltarea lucrării social-filantropice a eparhiei, după cum ne-a precizat Pr. Consilier patriarhal Dorel Moțoc, secretarul Federației Filantropia.

Evenimentul s-a adresat preoților din municipiul Brașov și zonele limitrofe, care au participat la sesiunile de e-learning din cadrul proiectului, specialiștilor în domeniul asistenței sociale din unitățile de asistență socială din cadrul Bisericii și din instituții publice și a cuprins o prezentare de exemple de bună practică în activitatea socială și de parteneriat cu instituțiile și autoritățile publice la nivel județean.

Pe lângă echipa Centrului de Resurse al Arhiepiscopiei Sibiului, la întâlnire a participat și PC Pr. Nicolae Rusu, consilier social și PC Pr. Tiberiu Kiss, inspector Social care au transmis mesajul de binecuvântare al Înalt Preasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și a exprimat disponibilitatea și dorința Sectorului social-filantropic și misionar al eparhiei de a colabora cu instituțiile reprezentate.

În cadrul întâlnirii au luat cuvântul Diac. Cosmin Grigorescu, director executiv în cadrul Federației Filantropia, PC Pr. Protopop Dănuț-Gheorghe Benga și d-na doctor Albani Manuela, din partea Protopopiatului Brașov, d-nul prof. Chirilă Sorin Valerian – director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, d-na Topoliceanu Mariana – director al Direcției de Servicii Sociale Brașov și d-na psiholog Gabriela Dima – Asociația de servicii sociale SCUT.

Proiectul FORTE este finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor, Domeniul major de intervenție 3.3 Dezvoltarea parteneriatelor și încurajarea inițiativelor pentru partenerii sociali și societatea civilă și este implementat de către Federația Filantropia, în parteneriat cu Patriarhia Română, Instituto De Formación Integral – Ifi și Sc Global Commercium Development S.R.L.

Comentarii Facebook


Știri recente