Eveniment cultural și concurs de șah în parohia băcăuană Băsești

Cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, sâmbătă 31 august 2013, va avea loc, în casa socială a parohiei Băsești, cea de-a V-a ediție a CONCURSULUI DE ȘAH, organizat de Protoieria Moinești în parteneriat cu Asociația Sportivă Club „Elisabeta Polihroniade”, potrivit epr.ro.

CONCURSUL DE ȘAH se desfășoară la inițiativa și sub coordonarea îndrumarea părintelui paroh Parfene Dumitru. La această a V-a ediție așteptăm cel puțin 130 de participanți, din care 100 la categoriile 8-14 ani și 30 la categoria seniori (peste 15 ani); în ceea ce privește organizarea evenimentului, au fost pregătite:

– 80 table de șah omologate și 60 de ceasuri electronice omologate de Federeația Română de Șah,

– 6 cupe, 30 medalii și 30 diplome pentru premianți, 100 diplome de participare, icoane și carte bisericească, premii în bani pentru câștigători, în valoare de 500 ron.

– scurt program artistic (cântece religioase și toacă) susținut de copiii care au participat la catehezele dumincale;

– vizionarea de materiale multimedia cu conținut specific,

– festivitate de premiere.

Concursul vine în continuarea eforturilor de până acum, pentru stimularea copiilor participanți în vederea obținerii de rezultate la competițiile naționale și internaționale. Cele mai bune rezultate de până acum au fost participarea la:

– Campionatul Mondial de Șah – IAȘI 2012

– Campionatul Național Școlar de Șah – Căciulata 2011, 2012 unde au obținut mai multe locuri I, II și III precum și numeroase mențiuni.

Regulamentul Concursului de Șah Sâmbătă 31 august 2013

I. Preliminarii:

Pentru a participa la concurs concurenții trebuie să cunoască și să respecte legile și regulamentele jocului de șah, să cunoască noțiunile elementare ale jocului de șah (semnificația, valoarea și deplasarea pieselor).

Concursul se adreseaza celor cinci categorii de vârstă:

– Sub 8 ani (copii născuți dupa 2005 inclusiv) – Sub 10 ani (copii născuți în 2003 și 2004)

– Sub 12 ani ( copii născuți în 2001 și 2002)

– Sub 14 ani ( copii născuți în 1999 și 2000)

– Peste 15 ani impliniti anul curent (tineri și adulți născuti înainte de 1998 inclusiv) (se va avea în vedere vârsta împlinită din 1 ian.-31 dec. 2013 – după certificatul de naștere sau buletin).

Înscrierea, tragerea la sorți a concurenților și afișarea rezultatelor, clasamentul final se vor efectua cu ajutorul programului de calculator

Ultimele înscrieri – la ora 9.30 !

II. Programul competiției:

– Sistemul de joc va fi cel elvețian (sau Round-Robin dacă va fi cazul) pe parcursul a 5 runde, pentru fiecare rundă jucătorii având la dispoziție 15 minute fiecare.

Departajarea în cazul egalității de puncte de la finalul rundelor se va face în funcție de următoarele criterii: Bucholtz general, Bucholtz mediu, Scor progresiv, Berger, Numărul de victorii.

Premierea se va face după ultima rundă și vor acorda pentru fiecare categorie de vârstă (baieți separat fete) următoarele premii:

– premiul I: cupă + medalie + diplomă + obiecte bisericești

– premiul II: medalie + diplomă + obiecte bisericești

– premiul III: medalie + diplomă + obiecte bisericești

– premiu de participare: diplomă + obiecte bisericești

– premii surpriză.

În pauza de după runda a treia participanții vor putea asista la programul artistic pregătit de copiii din parohie, după care vor servi aperitive și băuturi răcoritoare pregătite de organizatori.

* INFORMAȚII SUPLIMENTARE ȘI ÎNSCRIERI:

Preot Parfene Dumitru tel: 0740-94.74.62

email: [email protected]

web: http://parohiabasesti.blogspot.ro

Comentarii Facebook


Știri recente