Eveniment cultural organizat în Galați, la 13 ani de la ridicarea la rangul de Arhiepiscopie a Eparhiei Dunării de jos

Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a găzduit luni un eveniment cultural organizat cu ocazia împlinirii a 13 ani de la ridicarea Eparhiei Dunării de Jos la rangul de Arhiepiscopie. 

Evenimentul a început în sala „Sergiu Dumitrescu” a muzeului cu vernisarea expoziției „Rugăciunea liturgică. Contribuţia tipăriturilor bisericeşti la dezvoltarea culturii şi limbii române”, dedicate anului omagial.

A fost expusă și „Sfânta şi dumnezeiasca Evanghelie” a Sfântului Antim Ivireanul, tipărită la Tipografia Domnească a Mitropoliei din Bucureşti în anul 1693. Acest exemplar a fost restaurat la muzeul eparhial.

Participanții au putut admira mai multe fotografii din viața Reginei Maria, prezente permanent în muzeu.

Seara culturală a culminat cu o conferință intitulată „Ortodoxia contemporană. Provocări”, susținută de Teodor Baconschi, antropolog, diplomat, scriitor şi teolog român.

La conferință au fost prezentate primele trei volume din seria „Scrieri”, semnate Teodor Baconschi.

În a doua parte, autorul a răspuns întrebărilor venite de la participanți.

Eparhia Dunării de Jos a fost ridicată la rang de Arhiepiscopie în ziua de 26 septembrie 2009. Cu ocazia evenimentului, IPS Casian, pe atunci Episcop al Dunării de Jos, a fost ridicat la rangul de Arhiepiscop.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente