Eveniment cultural la Parohia Scaune din Bucureşti

La Parohia Scaune din Bucureşti a avut loc, recent, un eveniment cultural dedicat sărbătorii Sfântului Andrei şi Zilei Naţionale a României. Organizatorii activităţii culturale au fost: Centrul de zi pentru copii „Sfânta Muceniţă Sofia” din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor şi Centrul de zi pentru şcolari „Patriarhul Justinian Marina” al Asociaţiei Diaconia.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de Te Deum oficiată de pr. paroh Jenica Danţiş şi pr. Eugen Bucur de la Capela Asociaţiei Diaconia. În continuare, doamna profesor Viorica Provian a susţinut prelegerea cu titlul Începutul sfinţitor pentru poporul român.

A devenit deja o tradiţie că acest Centru să organizeze întâlniri şi festivităţi omagiale, simpozioane sau dezbateri pe teme legate de zile cu semnificaţie istorică majoră, ori cinstirea sfinţilor care au însemnat mult pentru neamul românesc. Noi, cei de astăzi, trebuie să purtăm în suflet adevărul despre credinţă neamului, despre suferinţă străbunilor, dar şi frumuseţea desăvârşită a creaţiei divine în acest „spaţiu mioritic” despre care a scris Lucian Blaga. Valorile merg înaintea noastră aşa cum marile caractere devin modele demne de urmat, indiferent de curgerea anilor sau a veacurilor. Înaintaşii merg împreună cu noi şi astăzi – în trăirea inimilor şi a cugetelor. De aceea, trebuie cunoscuţi pentru fapta şi rostirea lor. Ei dau veşnicie cuvântului „România”, a precizat Laura Irimia, coordonatorul centrului.

În încheierea evenimentului, copiii din cadrul centrului, sub îndrumarea doamnei profesor de muzică Lucica Vălcan, au interpretat un minirecital de cântece patriotice.

img_4929

Save

Comentarii Facebook


Știri recente