Eveniment cultural la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos

Eveniment cultural la Galați (2)

Prof. univ. dr. Alexandru Mironescu a fost evocat marți, 2 mai 2017, la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, informează Pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Eparhiei. Evenimentul comemorativ a avut loc în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Evenimentul cultural a constituit un prilej de redescoperire a personalităţii profesorului savant Alexandru Mironescu, a operei sale normative în domeniul ştiinţei (Chimie), dar mai ales a mesajului de adâncă trăire creştină şi românească, aşa cum transpare din  multele şi foarte valoroasele sale lucrări.

Savantul, scriitorul şi gânditorul creştin Alexandru Mironescu a fost membru al mişcării „Rugul aprins”, din care au făcut parte cei mai de seamă intelectuali şi români, până spre anii 1958.

La eveniment au participat profesori de chimie, de fizică şi de limba şi literatura română, precum şi numeroşi elevi de la Colegiile Naţionale şi liceele din municipiul Galaţi.

În debutul întâlnirii, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a creionat aspecte din  viaţa şi activitatea marelui savant, după care prof. univ. Virgil Nistru Ţigănuş a continuat cu prezentarea generală a operei literare a acestuia.

Cu acest prilej, în Capela „Sfinţii Martiri Brâncoveni”, din cadrul Muzeului Eparhial, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru Alexandru Mironescu.

După acest moment de rugăciune a urmat ceremonia de aşezare, în vitrinele Muzeului Eparhial, a plachetei de „Cetăţean de onoare” – titlu oferit post-mortem savantului, de Primăria Tecuci.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente