Eveniment cultural la Maieru

Centrul Cultural Catehetic Sfântul Arhidiacon Ștefan din Maieru organizează duminică, 21 februarie 2016, un microconcert de muzică clasică și dezbaterea cu tema Cuvânt și Lumină, informează Radio Renaşterea.

Evenimentul va începe la ora 17:00 la sediul Centrului Cultural catehetic Sfântul Arhidiacon Ștefan din Maieru.Invitați serii culturale vor fi Protosinghelul Benedict Vesa, secretar eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Clujului, și profesorul Vlad Ardelean Ana-Maria, care vor aborda în discursurile lor tema Cuvânt și Lumină. Prelegeriile vor fi intercalate de scurte momente muzicale susținute de Florin Vlad la vioară și Elvira Botoș la pian, a declarat părintele Dan Cismaș de la parohia ortodoxă din Maieru.

Evenimentul este aflat la a cincea ediție și face parte din proiectul intitulat Muzică și Lumină, organizat de Asociațiile de tineret în parteneriat cu Asociația Părinți pentru Ora de Religie, filiala Bistrița-Năsăud.

”Scopul acestor întâlniri este de a facilita un mediu propice dezbaterilor, de a-i încuraja pe tineri să-și dedice timpul liber activităților culturale, de a-i iniția în universul muzicii clasice, dar și de a-i ghida în procesul de fundamentare a unor repere morale”, a declarat inspectorul de tineret al județului Bistrița-Năsăud, pr. Tudor Mudure.

Comentarii Facebook


Știri recente