Eveniment cultural la Galaţi

În seara zilei de 09 iulie 2016, Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos a fost gazda unui eveniment cultural-artistic de excepție: Concertul internațional de muzică veche tradițională ”Dimitrie Cantemir”.

Evenimentul, binecuvântat de către Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, se află la prima ediție și reprezintă rodul unei benefice cooperări dintre  Asociația pentru Promovarea Patrimoniului Cultural Gălățean, Muzeul Eparhial, Centrul Cultural ”Dunărea de Jos”, Teatrul Muzical ”Nae Leonard”, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Galați, a precizat pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Pe scena amplasată în primitoarea Grădină a Palatului Episcopal au urcat formații de muzică sau dansuri tradiționale, precum: „Cenan Vafki” din Istanbul, Turcia, „Kalofonis” din Galați, Ansamblul de Dans Tradițional Grecesc „Olympos” și trupa de dans popular turcesc „Fidan Lar” a Uniunii Democrate Turce din România.

În același context, gălățenii s-au putut bucura și de interpretarea la acordeon a unor melodii tradiționale de către cunoscuta artista gălățeană Viorica State, laureată a numeroase concursuri și festivaluri din țară și străinătate.

Deși la o oră destul de înaintată, concertul internațional de muzică veche tradițională ”Dimitrie Cantemir” s-a bucurat de un real succes, Chiriarhul Dunării de Jos, oficialitățile locale și județene și sutele de gălățeni prezenți la eveniment, apreciind prestația tuturor celor ce au urcat pe scenă, a mai precizat pr. Gabriel Molocea.

La final, artiștii au primit din partea organizatorilor câte o plachetă, albumele cu imagini reprezentative ale Muzeului Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos și ale municipiului Galați, diplome de participare și flori.

11-16-sf_evanghelist_matei

 

Comentarii Facebook


Știri recente